Dirigent

Rani Elias

In Juli 2018 heeft Rani de masteropleiding afgerond aan het Prins Claus Conservatorium. Rani Elias speelde meer dan 15 jaar voor het Syrische Nationale Symfonie Orkest. Daarnaast werkte hij als docent trompet aan de Nationale Instituten in Damascus en Amman. Momenteel werkt Rani als trompetleraar en geeft hij in binnen- en buitenland workshops over het spelen van traditionele, religieuze  en geïmproviseerde muziek uit het Midden-Oosten op hedendaagse instrumenten. Vanaf september 2018 dirigeert hij het New Life Choir Groningen.

Repetitor

Karoun Baghboudarian

Vanaf 2016 speelt Karoun in verschillende orkesten en ensembles in Nederland. In juli 2018 behaalde Karoun het Master Diploma ILT- Cello aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In oktober 2017 begon Karoun weer met haar “Kiddy Orchestra” in verschilnde plekken in Noord-Nederland ondere andere bij de Cooperatie Kunstbedrijven Westerkwartier. Karoun is cellodocent en co-leider bij het “Hello Cello Orkest Groningen” en repetitor vanaf September 2018 van het New Life Choir Groningen. Ze speelt met haar man Rani Elias (trompet) en Iraanse pianist Setareh Nafisi concerten onder de naam van MezzopTrio.

Apotheker

Samar Dijkman

Ik ben gevlucht uit Syrië in 1998 op 21 jarige leeftijd. Ik heb aan de RUG farmacie gestudeerd en ik werk al 10 jaar als apotheker in een apotheek in het noorden. Ik ben de trotse moeder van 2 jongens. Sinds april 2017 ben ik koorlid en penningmeester van New Life Choir. Ik ben heel blij met het koor. We inspireren elkaar. Zij helpen mij met het verwerken van mijn eigen vluchtverhaal. Zingen helpt!

Engels Leraar

Mo Abdul Rahim

Ik ben in 2015 naar Nederland gekomen. In Nederland aangekomen moest ik in het AZC Groningen verblijven met mensen die ik niet kende. Ik ontmoette daar een hele leuke Syrische groep en we zijn samen het New life Choir begonnen. We wilden graag iets positiefs doen. Het koor was de sleutel om sneller in Nederland te integreren. Via het koor ontmoet ik veel lieve mensen. Ik kon mijn stress loslaten.
Ik maak met het koor leuke nieuwe herinneringen in Nederland.

Student

Reema Jabbour

Ik ben 30 jaar oud, ik kom uit Syrië. Ik ga de Mbo-opleiding apothekerassistent volgen.
Zingen is een heel leuke manier om mijn gevoel te uiten. Ik geloof dat muziek culturen met elkaar verbindt. Daarom ben ik lid geworden van New Life Choir.

Student

Shafik Hoshan

Ik ben Shafik Hoshan, 29 jaar oud, ik kom uit Syrië. Ik volg HBO-ICT opleiding op de Hanzehogeschool.
Ik vind het leuk om te zingen, en ik geloof dat muziek is een makkelijke manier om onze cultuur te delen, daarom ben ik lid geworden van New Life Choir.

Student

Bshara Manouk

Ik woon al vier jaar in Nederland.
Ik ben  student aan de Hanzehogeschool. Ik ben bezig met de opleiding Built Environment – Major Civiele Techniek.
Sinds September 2018 werd Ik lid van New Life Choir, nu ben ik de secretaris van het koor en ik vind het leuk om te doen.
Ik hou van muziek want muziek geeft mij energie en kan mij tot rust brengen..

Student

Klara Bahar

Ik moest in 2015 naar Nederland vluchten. Ik miste in het begin het sociale leven dat ik in Syrië had. Ik miste mijn vrienden en het leuke van samen optrekken en uitgaan. Sinds ik lid ben van New Life Choir voel ik mij weer omringd door leuke mensen en ik voel mij niet meer alleen. Ik ben nu bezig met het voorbereidend jaar en ben toegelaten tot de studie communicatie en multimedia design aan de Hanze hogeschool in Groningen.

Medewerker

Amer Dayoub

Ik ben in 2015 uit Syrië gevlucht. Ik heb daar in de landbouw gestudeerd en gewerkt. Ik heb hier een baan gevonden bij een kozijnen fabriek. Ik hou van muziek luisteren. Ik ben lid geworden van het New Life Choir omdat ik als Syrische vluchteling iets positiefs over ons wil laten zien. Ik voel mij thuis bij het koor. Het voelt heel vertrouwd net als een nieuwe familie voor mij.

Student

Sereen Yanis

Ik ben 21 jaar en ik was student media en cultuur in Damascus. Ik ben in 2018 naar Nederland gevlucht. Ik heb het geluk gehad om snel in contact te komen met het New Life koor. Zij helpen mij met integreren in Nederland. Ik heb met hun prachtige momenten beleefd die mij altijd bij zullen blijven. Het koor voelt als mijn nieuwe familie. Ik heb het New life koor gekozen om van muziek te genieten.

elektriciën

Rabee Mardini

Mijn naam betekent letterlijk de lente. Dat past goed bij de naam van ons koor. Ik ben geboren in Damascus in 1992. Ik heb een baan in Groningen als elektriciën. Onze muziek is vol van liefde en passie. Dat wil ik graag laten horen aan iedereen in mijn nieuwe land. Daarom doe ik mee met het New Life Choir.

Student

Suad

Mijn naam is Suad, ik kom uit het noorden van Irak. Ik woon nu sinds 2014 in Nederland. Omdat ik mensen helpen leuk vind, heb ik maatschappelijk werk als opleiding gevolgd en afgerond, momenteel werk ik bij de vrouwenopvang als agogisch medewerker en receptioniste.
Waarom ik bij new life choir mee doe heeft te maken met mijn liefde voor het zingen. Ik zing graag, meestal zing ik in het Koerdisch om mijn gevoelens te uiten maar het zingen samen in het koor geeft mij meer kans om mezelf verder te ontwikkelen en verbonden te voelen met de medemens.

Student

Rowaid Salam

Ik kom uit Irak, Mosoel, Ba’ashiqah. Ik woon al 2 jaar in Nederland. Ik studeerde HAVO 5 in mijn land en werkte bij een Bakkerij in Iraq. Ik hou van lezen, Tafeltennis, voetbal en zwemmen!
Ik ben lid geworden bij het koor omdat ik de muziek en zingen leuk vind en Ik wilde een nieuwe uitdaging.

coördinator

Heba Mshalah

Ik ben Heba uit Syrië. Ik ben al een paar jaar hier in Nederland en ik werk nu als coördinator en als goudsmid. Ik hield vanaf begin al van het leven en cultuur hier en ik vond hier meteen een nieuwe hoop. Ik wilde altijd al een lid zijn van een koor. Nu zing ik bij New life samen met mijn landgenoten. Het heeft een speciale kleur om in in beide talen te mogen zingen.

Student

Majd Jabbour

Ik ben geboren en getogen in Latakia Syrië. Ik ben al vier jaar in Nederland. Vorig jaar ben ik begonnen aan de opleiding social work aan NhlStenden in Leeuwarden.
Door verhalen over het new life koor in Groningen ben ik enthousiast geworden om mee te doen aan deze groep, want ik ben er altijd van overtuigd dat muziek een belangrijke rol kan spelen om verschillende culturen te overbruggen.

Fysiotherapeut

Mohammad Hasan

In 1998 ben ik gevlucht uit Syrië. In 2006 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond. Jaren later heb ik de master of science diploma behaald voor manuele therapie. Momenteel werk ik vol tijd als fysio-/manuele therapeut in Assen.
In januari 2020 ben ik lid geworden van New Life Choir. Wat mij vooral inspireert is de passie, gedrevenheid liefde voor elkaar die elk koorlid uitstraalt. Hierdoor voelde ik me als nieuw lid heel welkom.
Wij als koorleden hebben allemaal een verhaal, en onze muziek weerspiegelt de emotie daarvan, daar hou ik ontzettend van.
Verder ben ik getrouwd en samen hebben wij een zoon van 8 jaar.

Student

Hrip Altonian

Mijn naam is Hrip Altonian. Ik ben moeder van 3 kinderen. Ik kom uit Syrië. Ik woon sinds 5,5 jaar geleden in de stad Groningen. Ik studeer tandtechniek in Utrecht /3de jaars. Ik heb BBL gekozen en dat is 1 dag op school in Utrecht en 4 dagen stage in de stad Groningen bij Tandarts praktijk dtg Groningen (tandtechniek +tandarts ). Ik zong vanaf kinds af aan en luisterde naar muziek vanuit verschillende culturen. Ik heb mij bij het koor aangesloten omdat ik daar hele vriendelijke mensen heb ontmoet en omdat het koor met hun muziek culturen verbindt. De wijze van lesgeven van Karoun en Rani is zo mooi. Mijn droom komt uit door in het koor te zingen om zo bij te dragen aan de positieve boodschap van blijdschap en dankbaarheid.

Student

Noor

Ik ben Noor, ik woon in Groningen ben net 16 jaar oud geworden. Ik ben een paar jaar geleden gevlucht uit Syrië. ik ben een leerling op de Werkman VMBO-SCHOOL, ik ben nu hier in Nederland al paar jaar en ik wou graag met deze groep zijn want ik vind het leuk om met mensen te zingen en in een groep te zijn!