Koorleden aan het woord

Rani Elias

Rani Elias

Dirigent

In Juli 2018 heeft Rani de masteropleiding afgerond aan het Prins Claus Conservatorium. Rani Elias speelde meer dan 15 jaar voor het Syrische Nationale Symfonie Orkest. Daarnaast werkte hij als docent trompet aan de Nationale Instituten in Damascus en Amman. Momenteel werkt Rani als trompetleraar en geeft hij in binnen- en buitenland workshops over het spelen van traditionele, religieuze  en geïmproviseerde muziek uit het Midden-Oosten op hedendaagse instrumenten. Vanaf september 2018 dirigeert hij het New Life Choir Groningen.

Karoun Baghboudarian

Karoun Baghboudarian

Repetitor

Vanaf 2016 speelt Karoun in verschillende orkesten en ensembles in Nederland. In juli 2018 behaalde Karoun het Master Diploma ILT- Cello aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In oktober 2017 begon Karoun weer met haar “Kiddy Orchestra” in verschilnde plekken in Noord-Nederland ondere andere bij de Cooperatie Kunstbedrijven Westerkwartier. Karoun is cellodocent en co-leider bij het “Hello Cello Orkest Groningen” en repetitor vanaf September 2018 van het New Life Choir Groningen. Ze speelt met haar man Rani Elias (trompet) en Iraanse pianist Setareh Nafisi concerten onder de naam van MezzopTrio.

Samar Dijkman

Samar Dijkman

APOTHEKER

Ik ben gevlucht uit Syrië in 1998 op 21 jarige leeftijd. Ik heb aan de RUG farmacie gestudeerd en ik werk al 10 jaar als apotheker in een apotheek in het noorden. Ik ben de trotse moeder van 2 jongens. Sinds april 2017 ben ik koorlid en penningmeester van New Life Choir. Ik ben heel blij met het koor. We inspireren elkaar. Zij helpen mij met het verwerken van mijn eigen vluchtverhaal. Zingen helpt!

Rouba Najjar

Rouba Najjar

Student

Ik heb in Syrië Franse literatuur gestudeerd. Ik ben in 2015 naar Nederland gevlucht. Ik heb destijds samen met een aantal anderen het koor in het AZC opgericht. Ons doel was om de taal op deze leuke manier te leren, onze dankbaarheid te uiten. Zingen is mijn passie, daarin kan ik mijn emoties uiten. Ik ervaar het koor als nieuwe familie. Ik voel mij door het koor niet meer eenzaam.

Mohamad Abdul Rahim

Mohamad Abdul Rahim

Engels Leraar

Ik ben in 2015 naar Nederland gekomen. In Nederland aangekomen moest ik in het AZC Groningen verblijven met mensen die ik niet kende. Ik ontmoette daar een hele leuke Syrische groep en we zijn samen het New life Choir begonnen. We wilden graag iets positiefs doen. Het koor was de sleutel om sneller in Nederland te integreren. Via het koor ontmoet ik veel lieve mensen. Ik kon mijn stress loslaten.
Ik maak met het koor leuke nieuwe herinneringen in Nederland.

Shafik Hoshan
Shafik Hoshan

ICT'er

Ik ben Shafik Hoshan, 28 jaar oud, ik kom uit Syrië.
Ik volg HBO-ICT opleiding op de Hanzehogeschool.
Ik vind het leuk om te zingen, en ik geloof dat muziek is een makkelijke manier om onze cultuur te delen, daarom ben ik lid geworden van New Life Choir.

Bshara Manouk

Bshara Manouk

Student

Ik woon al vier jaar in Nederland.
Ik ben  student aan de Hanzehogeschool. Ik ben bezig met de opleiding Built Environment – Major Civiele Techniek.
Sinds September 2018 werd Ik lid van New Life Choir, nu ben ik de secretaris van het koor en ik vind het leuk om te doen.
Ik hou van muziek want muziek geeft mij energie en kan mij tot rust brengen..

Amer Dayoub

Amer Dayoub

Medewerker

Ik ben in 2015 uit Syrië gevlucht. Ik heb daar in de landbouw gestudeerd en gewerkt. Ik heb hier een baan gevonden bij een kozijnen fabriek. Ik hou van muziek luisteren. Ik ben lid geworden van het New Life Choir omdat ik als Syrische vluchteling iets positiefs over ons wil laten zien. Ik voel mij thuis bij het koor. Het voelt heel vertrouwd net als een nieuwe familie voor mij.

Clara Bahar

Klara Bahar

Student

Ik moest in 2015 naar Nederland vluchten. Ik miste in het begin het sociale leven dat ik in Syrië had. Ik miste mijn vrienden en het leuke van samen optrekken en uitgaan. Sinds ik lid ben van New Life Choir voel ik mij weer omringd door leuke mensen en ik voel mij niet meer alleen. Ik ben nu bezig met het voorbereidend jaar en ben toegelaten tot de studie communicatie en multimedia design aan de Hanze hogeschool in Groningen.

Sara

Sara Abo Jamous

Student

Ik ben in 2017 uit Syrië gevlucht. Ik kan mijn emoties heel goed kwijt in het zingen. Toen ik de eerste keer kwam kijken voelde ik mij meteen thuis en veilig bij het koor. Dat was bijzonder en boven verwachting! Ik ervaar veel plezier tijdens het zingen. Het koor voelt net als een nieuwe familie voor mij. We hebben een gezamenlijk doel en dat is het brengen van een positieve boodschap. Dat geeft ons energie om door te gaan.

Sereen Yanis

Sereen Yanis

Student

Ik ben 21 jaar en ik was student media en cultuur in Damascus. Ik ben in 2018 naar Nederland gevlucht. Ik heb het geluk gehad om snel in contact te komen met het New Life koor. Zij helpen mij met integreren in Nederland. Ik heb met hun prachtige momenten beleefd die mij altijd bij zullen blijven. Het koor voelt als mijn nieuwe familie. Ik heb het New life koor gekozen om van muziek te genieten.

Reema Jabbour

Reema Jabbour

Student

Ik ben 30 jaar oud, ik kom uit Syrië. Ik ga de Mbo-opleiding apothekerassistent volgen.
Zingen is een heel leuke manier om mijn gevoel te uiten. Ik geloof dat muziek culturen met elkaar verbindt. Daarom ben ik lid geworden van New Life Choir.

Rabee Mardini

Rabee Mardini

elektriciën

Mijn naam betekent letterlijk de lente. Dat past goed bij de naam van ons koor. Ik ben geboren in Damascus in 1992. Ik heb een baan in Groningen als elektriciën. Onze muziek is vol van liefde en passie. Dat wil ik graag laten horen aan iedereen in mijn nieuwe land. Daarom doe ik mee met het New Life Choir.

Rowaid Salam

Rowaid Salam

Student

Ik kom uit Irak, Mosoel, Ba’ashiqah. Ik woon al 2 jaar in Nederland. Ik studeerde HAVO 5 in mijn land en werkte bij een Bakkerij in Iraq. Ik hou van lezen, Tafeltennis, voetbal en zwemmen!
Ik ben lid geworden bij het koor omdat ik de muziek en zingen leuk vind en Ik wilde een nieuwe uitdaging.

Ranim Manouk

Ranim Manouk

Student

Ik woon al 4 jaar in Nederland. Ik heb 5 jaar farmacie in Syrië gestudeerd en hier mocht ik master farmacie doen aan Rijksuniversiteit Groningen.
Ik wilde dat ik even de tijd heb om afstand te nemen van de drukte van mijn studie door iets leuks te doen. Dat heb ik in de muziek gevonden want volgens mij brengt muziek vrolijkheid. Daarom ben ik lid van New Life Choir geworden.

Majd Jabbour

Majd Jabbour

Student

Ik ben geboren en getogen in Latakia Syrië. Ik ben al vier jaar in Nederland. Vorig jaar ben ik begonnen aan de opleiding social work aan NhlStenden in Leeuwarden.
Door verhalen over het new life koor in Groningen ben ik enthousiast geworden om mee te doen aan deze groep, want ik ben er altijd van overtuigd dat muziek een belangrijke rol kan spelen om verschillende culturen te overbruggen.

Zed

Zed Al-Shirity

Student

Ik ben 20 jaar oud, Ik ben hier in Nederland al vier jaar. Ik heb altijd de behoefte gehad om meer over Syrië te delen met Nederlanders. Ik wilde graag laten weten dat Syrië meer is dan alleen de oorlog. Het koor laat de positieve kanten van het Syrische cultuur zien daarom sluit ik er mij aan.